Nuffnang Adv

Thursday, August 9, 2012

Review Novel > Kejora Di Langit Cinta > Anis Ayuni


Tajuk Novel : Kejora Di Langit Cinta
Penulis : Anis Ayuni
Harga: RM23.00Sinopsis

NUR FARADILA bahagia bersama mama dan adik perempuannya walaupun papa sudah pergi buat selama-lamanya. Walaupun berdepan dengan kenakalan murid-murid, dia tetap gembira menyandang tugas seorang guru. Malah, hidupnya semakin ceria dengan kehadiran Khalish di ruang yang sangat istimewa.

Memang Khalish lelaki dambaannya sejak empat tahun lalu. Sejak bertemu di Kota Makkah ketika menunaikan umrah, langit jiwanya dipenuhi kejora cinta buat si dia. Namun, dipendamkan rasa itu kerana malu. Bimbang hanya bertepuk sebelah tangan. Jejaka itu terlalu memukau akal dan fikirannya.

Namun, kemunculan Datuk Azlan mencurigakan. Baiknya berganda-ganda sehingga menimbulkan tanda tanya. Apakah lelaki itu ada hati terhadapnya? Tidak mungkin! Dia hanya mengaggap lelaki itu sebagai bapa anak muridnya. Apatah lagi seluruh hatinya sudah ditawan oleh Khalish. Tetapi anak Datuk Azlan, Ibrahin Hakimi yang suatu ketika dahulu liar berubah baik disebabkan dirinya. Barangkali Ibrahim Hakimi mendambakan kasih seorang ibu.

“Ya ALLAH... jadikanlah kejora di langit cintaku hanya untuk dia yang aku sayang.”

Comment
sangat2 syok baca...kisah cinta dari first time jumpa kat Mekah
akhirnya dimeterai dengan ikatan perkahwinan..
sweeettt sangat..
recommended...

2 comments:

Ismyra Lee said...

thnx sis follow sy.. wahh peminat novel ni.. hehe.. selamat hari raya! ;)

dhiashahida said...

datang follow awak...
mesti novel bawu ni kan...mcm best..nak cari ni..